lauantai 5. tammikuuta 2019

Miksi uusi talo?

Miksette ostaneet sitten vanhaa taloa, vaan päätitte tehdä uuden?

1900-luvun alun hirsitalot jäivät pois oikeastaan kahdesta syystä; tietämättömyys vanhojen talojen kunnostamisesta ja yksinkertaisesti tässä elämäntilanteessa ei aika olisi ollut oikea. Toivottavasti joskus myöhemmin saamme jostakin meren rannasta sellaisen, jota voimme sitten eläkepäivillä kunnostaa.

60-70-luvun omakotitalot hylättiin pelkästään siitä syystä, että perheen mies ei sellaista halua. Lukuisia rakennusvirheitä on tehty siihen aikaan ja ennenkaikkea jälkeenpäin tehdyt korjaukset ovat voineet vahingoittaa taloa pysyvästi.

90- luvun ja siitä uudemmat talot olivat etsinnässä, mutta sopivaa ei lähes vuoden etsimisen jälkeen löytynyt. Kaksi potentiaalista ehdokasta toki oli, mutta toinen meni kaupaksi liian nopeasti ja toinen oli mielestämme liian kallis.

Kriteerit talolle olivat kohtuullisen kovat:
- Hinta alle 350 000 e
- 3-4 makuuhuonetta
- Vesikiertoinen lattialämmitys (todella monessa oli sähkölämmitys)
- Autotalli 40-50 m2 sekä kahden auton katos tai edes mahdollisuus rakentaa nämä (tämä oli monesti se rajaavin kriteeri)
- Sijainti, mm. lyhyt koulumatka tulevalle koululaiselle
- Toimiva pohjaratkaisu

Kuten arvata saattaa, joku näistä ei osunut jos muut natsasi. Kuitenkin kyseessä on niin iso raha, että emme halunneet tehdä kompromissiä.

Nyt itse rakennuttamalla saamme nuo asiat joita halusimmekkin, eikä tarvinnut tehdä kompromisseja (ainakaan suuria).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti