lauantai 12. tammikuuta 2019

Ensimmäisiä hankintoja

Kuten suurin osa omakotitalon rakentajista niin myös mekin yritämme tehdä mahdollisimman paljon itse, jotta saisimme valmiin talon hintaa alemmaksi.

Alusti asti oli selvää, että kenet tahansa valitsimmekin talopaketin toimittajaksi niin otamme sen sisusta itse -valmiustasolla. Kumpikin meistä on rempannut jonkin verran aikaisempia asuntojamme entisissä elämissämme. Nykyisessä kaksiossa ainoastaan kylpyhuoneen kalusteet ovat vaihtuneet yhdessä tuumin, niin eikö ole loogista ottaa seuraavaksi projektiksi omakotitalon sisätyöt?

Onneksi meidän molempien isukeilla pysyy vasara kädessä ja ovathan he molemmat rakentaneet oman omakotitalonsa silloin joskus, kuten niin monen muunkin rakentajan kohdalla. Jotenkin tuntuu heidän puheissa se kokemus ja ettei talo ole niin paha rasti, mutta toki maailma on muuttunut. Muun muassa rakennusmääräykset ovat tiukentuneet ja tiukkenee jatkuvasti.

Talossa meidän osuudeksi suunnittelun lisäksi jää siis kaikki sisätyöt seinien levytyksen jälkeen. Tehtävälistalla tulee olemaan: seinien ja katon tasoitus sekä maalaus, lattian asennus, listoitus, laatoitus, saunan panelointi ja lauteet, keittiön/vessojen/kodinhoitohuoneen kalusteiden asennus, vaatekaappien asennus, väliovien asennus, terassit, pihatyöt, autotalli... Osa näistä varmaan teetetään myös ulkopuolisella ja vielä ennen talopaketin saapumista teetämme ulkopuolisella maatyöt, joita nyt parhaillaan kilpailutamme.

Työkaluja ei juurikaan tälläisillä kaupunkilaistuneilla maalaisilla ole ollut, joten tästähän perheen isähahmo riemastui, kun pääsi tilamaan ja valitsemaan työkaluja. Loppujen lopuksi emme niin hirveästi tarvitse työkaluja, mutta jotain välttämättömiä hankitaan, ja osan voi tietysti lainatakin.

Juuri tällä viikolla postissa putkahti katkaisu- ja jiirisaha Metabo KGS 216 M ja samaa tuoteperhettä oleva pöytä, ettei tarvitse lattiatasossa työskentellä. Samalla saatiin porakone päivitettyä tälle vuosituhannella ja tähän hommaan valikoitu Makitan 18V 4.0AH kahdella akulla, josta voima ei lopu hetkessä ja vääntöä riittänee. Samassa paketissa tupsahti Makitan iskevä ruuvinväännin, josta on varmasti paljon käyttöä autotallissa, kun se joskus valmistunee.

Isännän illan nettisurffailun jälkeen päädyttiin ostamaan saha pöytineen Amazonista ja porakone Verkter-verkkokaupasta.

Pitihän se jiirisaha kasata heti pienen kaksion eteiseen.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti